Fisketur til Valdres

Valdres er hva vi kan kalle en allsidig region som strekker seg fra Jotunheimens mektige toppe i den nordlige delen av regionen til de skogrike dalene i sør. Det er ikke mange områder i Norge som kan tilby så variert natur og såpass mange ulike aktiviteter uansett årstid. Valdres er også kjent for sine fantastiske innsjøer, som er perfekt for dem som elsker å dra på fisketur, og selvsagt den lokale maten. Her finner du dyr på beite og mulighet for å oppleve ysting på nært hold, nystekte lapper, og lokal kvalitetsmat fra et stort antall produsenter som setter en æressak i kortreist mat.  

Valdres kan også tilby et spennende kulturliv som er like allsidig som naturen i regionen. Store og små festivaler innen musikk, idrettsarrangementer og Norges største rakfiskfestival.

De mange fiskemulighetene

Med over 3 000 vann og innsjøer samt et stort antall elver, så kan Valdres tilby et enormt utvalg av fiskeplasser. Det gir de som elsker å fiske gode muligheter for å finne akkurat det stedet de ønsker, uansett om det er et øde fjellvann eller en av fjordene ved Fagernes sentrum. Felles for de fleste stedene er at det er fisk her til alle om du klarer å fange dem. Det eneste du må huske på er å sjekke hvilket fiskekort du trenger.

Det er selvsagt ikke enkelt å velge blant såpass mange fiskeplasser og vi har derfor plukket ut et par ulike steder ut fra hvilke fisker det er mulig å fange og steder som samtidig er litt særegne. Men det finnes mange andre muligheter og det er fortsatt mulig å finne ditt eget fiskevann ute i naturen.

Aurdal

Ved Aurdalsfjorden/Dokkafjorden lønner det seg å fiske fra båt, men det finnes også fiskeplasser ved Sundvold Bru og Aurdal Fjordcamping. På sistnevnte sted kan du også leie båt om du foretrekker å fiske ute på vannet. Det anbefales å bruke mark og wobbler når du skal fiske her og forsøke deg på fersk ørret, abbor eller sik.

Heggefjorden

Et annet bra fiskested er Heggefjorden hvor det er mulig å fiske med stang fra land. På østsiden er det stort sett dyrket mark så det er best å fiske fra vestsiden. Her er det en del skog ned mot vannet og flere stier som du kan følge ned til Heggefjorden. Langs fjorden kan du fiske ørret og skal du ha napp så bør du bruke mark og sluk, men fluefiskere har også gode sjanser.

Steinsetfjorden

Ved Steinsetfjorden er det best å fiske fra båt og helst i den sørlige delen av fjorden. Det er mulig å leie båt gjennom Steinsetfjorden Fiskeforening, som også er dem som har fiskerettighetene her, eller på Valdres Høyfjellshotell. Du kan fange ørret og abbor i fjorden og dette gjøres best med mark og sluk.

Ølsjøen

Elva Tisleia løper ut i denne innsjøen med det spesielle navnet. Det er mulig å fiske fra land her, men sjansene for suksess er best med båt. De beste stedene er ved utløpet av Tisleia og ved overgangen mellom Pardisfjorden og Ølsjøen. Uansett hvilken plass du finner deg eller om du bruker båt, så kan du fange ørret, sik og abbor i disse vann. Har du ikke egen båt kan dette leies ved Heia Merket.