Golf i Valdres

Valdres er kanskje en av de fineste regionene i landet vårt med en allsidig natur som få andre områder i Norge kan by på. I tillegg kan de tilby på et enormt utvalg av aktiviteter for hele familien, fra en av landets beste og største skisportsområder til tusenvis av innsjøer hvor du kan fiske i nydelige omgivelser. Ikke minst kan du spille golf på kanskje Norges flotteste bane. Golfbanen ligger ved Vestringsbygda og har allerede fått uhemmet mye skryt av dem som har tatt seg en runde eller to på banen.

Golfbanen i Valdres er en 9 hulls bane med 18 utslag, slik at det føles som om du går på en riktig 18 hulls bane. Banen er plassert slik at når du er ferdig med de første 9 hull kan du ta en forfriskning i klubbhuset eller nyte en god lunsj før du fortsetter på de siste 9 hull.

Fantastisk natur

Golfbanen ligger ved Aurdalsvannet i Vestringsbygda, ca. 12 kilometer fra Fagernes sentrum. Sammen med de flotte omgivelsene rundt golfbanen får du en naturopplevelse av de sjeldne mens du koser deg med golfspillet. Fairwayene er skikkelig velstelte og alle som har en plen rundt sitt eget hus vil helt sikkert lure på hvordan det er mulig å få en så svær plen så jevn og fin. Banen har eksistert siden 2003 og det var Jeremy Turner, en svensk designer av golfbaner som var arkitekten bak golfbanen. Banen er 5 758m lang og par er 72. Her er det flere varierte utfordringer, blant annet vann som en del av 6 av hullene. Ved siden av golfbanen finner du en driving range, et øvelsesområde med puttinggreen og sandbunker. I klubbhuset finner du en kafé og en liten butikk som tilbyr golfutstyr og tilbehør samt utleie av golfbiler.

Hovedbanen

Det er mulig og gå en komplett 18-hullsrunde på hovedbanen selv om den i prinsippet kun har 9 hull. Dette skyldes at banen gir deg muligheten for å bruke 18 ulike utslagssteder til de 9 ulike greens og dermed får du en del mer variasjon enn med en tradisjonell 9-hulls bane. Banen er fordelt på par 3, par 4 og par 5 hull og du finner presis tre av hver type på hovedbanen. Det er allerede tegnet 9 nye hull, men det er enda uvisst når det vil bli mulig å gjøre utbyggingen ferdig.

Noen av hullene er vanskeligere enn andre og spesielt de hull som involverer vann kan være en utfordring de første gangene du spiller på banen. Hull nr. 3 er kanskje det vanskeligste hullet og går ut på Hestøya. Det er et vakkert par 5 hull men også skremmende på grunn av den tette plasseringen langs Aurlandsvannet. Ved første slag må du slå langt over et vann for å ha sjans til å rekke par. Det vakreste hull på banen er hull 7 og samtidig også en utfordring da du må slå over vann og samtidig har vann på begge sider. Banens lengste hull er nummer 8, et par 5 hull som har flere utfordringer, blant annet en skarp sving mot høyre på slutten av hullet. Alt i alt kan man fort konkludere med at selv om banen kun har 9 fysiske hull, så er her nok av utfordringer og på samme tid kan du nyte den vakre naturen. Som en kjent svensk golfjournalist har sagt: «hvorfor dra til Dubai når du kan reise til Valdres»