Overnatting i Valdres

Valdres kan by på noe av Norges vakreste natur og på samme tid kan de besøkende oppleve en utrolig variert region med frodige daler i sør og de spektakulære fjellene i nord. Det er dermed mulig å velge blant et stort antall aktiviteter gjennom hele året, uansett om du vil gå lange turer i fjellet, fiske i et av de mange tusen vann eller kose deg i skiløypene på Beitostølen. Fagernes, som er hjertet av regionen, er samtidig et godt utgangspunkt for alle de mange opplevelser du finner i Valdres.

Mange opplevelser

Opplevelsene står nærmest i kø i Valdres. Noe av det du kan oppleve i regionen er Jotunheimen Nasjonalpark, Besseggen, sykkelruten Mjølkevegen, hele seks stavkirker og du kan smake på den gode lokale maten og samtidig besøke gårdene rundt om i Valdres som produserer de gode råvarene. Området er stort og det krever derfor litt mer enn en enkelt dag når du besøker regionen. Men heldigvis finnes her et stort antall overnattingsteder og du kan velge å vrake mellom fjellstuer, hoteller, campingplasser eller private leiligheter. Uansett om du vil bo midt inne i sentrum av Fagernes eller ute i den mektige naturen, så finner du helt sikkert et sted som passer for deg.

Overnatting på unike steder

Valdres strekker seg fra Beitostølen og Vang i nord og ned til Hedalen i sør. Innenfor dette området finnes det tradisjonelle hoteller i Fagernes for dem som ønsker å være nær shopping og uteliv. Fagernes er fint utgangspunkt for dagsturer til det meste av regionen og ikke minst til alpinanleggene på Beitostølen. Men når man nå er på besøk i en region som kan tilby vakker natur så langt øyet rekker, hvorfor ikke overnatte på litt mer unike steder? Vi har derfor funnet frem til de litt mer spesielle overnattingstedene som kan være interessante for deg og familien.

Grønebakke gård er fra år 1850, vakkert plassert 700 moh og med en fin utsikt over dalen. Her er det mulig å bo i «gamlestua» som har blitt bygget om til en ferieleilighet med tre soverom og en kapasitet på åtte personer. Gården er et flott utgangspunkt for mange aktiviteter og innenfor en radius av en kilometer finner du Valdres skisenter og et stort nettverk av turstier.

Oppistøga, hovedhuset i Sørre Hemsing stod ferdig i 1865. Det har nylig blitt restaurert, men på utsiden fremstår huset som den gang det ble bygd. Her finner dere en avslappet atmosfære, spennende aktiviteter og det er mulig å få servert smakfulle måltider av vertsparet. I hovedhuset er det kjøkken, vaskerom, bad og toaletter samt to soverom med seks senger og i det eldste huset finnes det et enkelt soverom med to senger.

Fondsbu er en bemannet hytte hvor det er mulig å leie sengeplasser og kjøpe seg diverse måltider. Hytten ligger på Eidsbugarden og er et perfekt utgangspunkt for dem som ønsker å oppleve Falketind eller Uranostind på nært hold. Eller ønsker dere bare å vandre i den vakre naturen så er her mange muligheter i området og flere steder hvor man kan nyte en fantastisk utsikt over Jotunheimen.

Over 250 000 overnattinger i Valdres i året forteller litt om at denne regionen er svært populær blant inn- og utenlandske turister. Her er nok av valgmuligheter og et enkelt søk på regionens egen nettside kan være til stor hjelp når dere skal finne et overnattingsted.