Skisport på Beitostølen

Beitostølen er kanskje et av de mest kjente skisportsteder vi har i Norge. Det er samtidig også et tettsted med 375 innbyggere og du finner det i Øystre Slidre kommune i Oppland. Som det kan antas ut fra antall innbyggere så er det ikke det store stedet og det meste her er konsentrert om skisport og løyper. Her er det et par butikker og ellers er det mest hoteller, hytter og noen spisesteder. Men når det kommer til vintersport så er det mye å velge iblant og totalt finnes det et stort antall alpinbakker her i Beitostølen og ved Raudalen samt hele 320 kilometer med langrennsløyper. Spesielt innen langrenn har Beitostølen fått mange utmerkelser og har blitt kåret som Norges beste destinasjon for langrenn. Du bør derfor ikke bli overrasket over å møte Marit Bjørgen eller noen av de andre langrennsprofilene i skiløypene.

Beitostølen ligger ikke langt fra Jotunheimen, noe som gjør at stedet er blant Europas mest snøsikre vintersportssteder. Det hjelper selvsagt også at Beitostølen ligger på 900 meter, noe som er med til å sikre snø det meste av sesongen som strekker seg fra november til en gang i april. Selv i mai måned er det mulig å gå på ski på Valdresflya som ligger på 1 300 meters høyde og kun 15 minutter i bil fra Beitostølen.

Vintersportsaktiviteter

Beitostølen kan tilby det meste innen vintersport og dette gjelder både for vanlig folk som oss og for de profesjonelle. Her finnes flere sentre hvor du kan teste ut ferdighetene dine innen snowboard, airboard, alpint, aking eller telemarkskjøring. Det alpine senteret ligger i Raudalen og så finner du også et skisenter i sentrum av Beitostølen. Her er det også en skiskole hvor det er mulig å delta på kurs i stort sett alle typer skisport. Rundt Beitostølen skisenter ligger det flere bakker som er velegnet til snowboard, alpint og telemarkskjøring. Her er bakker med hopp og 15 ulike rails i den spesial-designede Snowboard-parken.

Skisenteret har 12 nedfarter og to av disse kan brukes til kveldskjøring da de er utstyrt med flombelysning. Her er det flere skiheiser og hele fem skitrekk, slik at det sjeldent går lang tid før du er på vei oppover igjen. For de mindre er det også en egen barnebakke med tilhørende heis og hver uke er det mulig å delta i Beitostølens familieslalåmrenn.

Aking

Selv om langrenn og alpint hører til blant de mest populære aktivitetene på Beitostølen, så er det flere og flere som får øynene opp for aking og dette gjelder ikke kun de minste. Aking er en opplevelse som er perfekt for hele familien og nettopp her på Beitostølen er alt lagt til rette for moro i akebakken. Det er mulig å leie kjelker i forskjellige størrelser og dere kan bruke skiheisen for å komme opp i bakken. Her er det også en akebakke med egen heis slik at dere kan slappe av underveis til toppen. Her venter en snirklet aketrasé som de fleste i alle aldre vil sette pris på og som gir dere en fartsfylt opplevelse.